Folke Dahlberg Sällskapet
2002
Meny
Startsida
Folke Dahlbergs levnad
Folke Dahlbergs konstnärskap
Folke Dahlbergs författarskap
Bibliografi
Folke Dahlberg Sällskapet
Utgivningar av böcker
och bilder
Kontakta oss
InfoCenter Karlsborg
Aktuellt/Arrangemang
Bibliografi
Cartesiansk dykare (1948)
Vättern (1949)
Den berusade båten (1950)
Tiveden (1952)
Lustvandrare utan trädgård (1953)
Göta Kanal (1954)
Roende (1956)
Leva vid Vättern (1958)
Segel (1959)
Sjöförklaring (1962)
Vattenår (dikturval, 1963)
Havet slutet (1966)
Resa i karmin (postumt urval, 1969)
Folke Dahlberg medverkade också med dikter och prosa i tidskrifter som Karavan, Horisont, Prisma, Poesi, Lyrikvännen, VI, Folket i Bild, All världens berättare, m.fl. samt i dagstidningarna Askersunds Tidning, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Sydsvenska Dagbladet, m.fl.

(Sammanställt av Börje Karlsson)

Vinjett till Två dikter,
SvD 1958.